Όταν κανείς μιλάει για ποδόσφαιρό στην Ήπειρο, ένα από τα ονόματα που του έρχονται αμέσως στο μυαλό είναι του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γυφτόπουλου.
Ο Βαγγέλης Γυφτόπουλος ο δημοσιογράφος ”ιστορία του ποδοσφαίρου” της Ηπείρου, με χιλιάδες δημοσιογραφικά χιλιόμετρα, συνεχίζει να κοσμεί και φυσικά να αρθρογραφεί στις αθλητικές στήλες εφημερίδων της χώρας με τεράστια σαλόνια-αφιερώματα και όχι μόνο.
Ο Βαγγέλης Γυφτόπουλος με περισσότερα από 40 χρόνια αθλητικής δημοσιογραφίας συνεχίζει να προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες πλούσια αθλητικά αφιερώματα του Ηπειρωτικού ποδοσφαίρου.
Είναι ένας από τους μοναδικούς αθλητικούς συντάκτες που συνεχίζουν να αρθρογραφούν σε μεγάλη αθλητική εφημερίδα της Πρωτεύουσας, με τον Βαγγέλη να μετρά, αν θυμάμαι περισσότερα από 30 χρόνια στο ”ΦΩΣ‘ – (ζητάω συγνώμη αν τα μέτρησα λάθος), ενώ από το 1986 αποτελεί από τα βασικά στελέχη της αρχαιότερης ημερήσιες εφημερίδας της Ηπείρου και μία εκ των παλαιοτέρων της Ελλάδας τον ”Ηπειρωτικό Αγών”.
Με ένα ακόμη εξαιρετικό ρεπορτάζ ο Βαγγέλης Γυφτόπουλος, κάνει το πρώτο αφιέρωμα για το νέο έτος στο ”ΦΩΣ” και την στήλη -ΠΑΜΕ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-.
Αναλυτικά αναφέρει:
Το πρώτο αφιέρωμα της στήλης ΠΑΜΕ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στο «ΦΩΣ» για το 2022 είναι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ηπείρου. Ανάλυση και «ακτινογραφία» των πρωταθλημάτων στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Ηπείρου και Λευκάδας. Παρουσίαση και των πρωταθλητών χειμώνα. Συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των τεσσάρων Ενώσεων συνολικά 119 σωματεία, ήτοι 56 από τα Γιάννινα, 8 από την Θεσπρωτία, 32 από Πρέβεζα/Λευκάδα και 23 από την Άρτα.
Αν λάβουμε υπόψη ότι σε κάθε ομάδα δραστηριοποιούνται περίπου 20 ποδοσφαιριστές, τότε φοράνε αθλητικό σορτσάκι και κατεβαίνουν στα γήπεδα 1380 με 1400 περίπου ποδοσφαιριστές. Αν προσθέσουμε τα διοικητικά συμβούλια των ομάδων, τους προπονητές, φροντιστές, γιατρούς αγώνων, τότε σε κάθε σωματείο υπολογίζεται ότι έχουν ενεργό δράση 35 με 40 άτομα, τότε έχουμε περίπου 4000 με 4500 ανθρώπους που να ασχολούνται ενεργά με τις ομάδες και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Αν προσθέσουμε στον λογαριασμό και τους φιλάθλους που έχει το κάθε σωματείο και παρακολουθούν τους αγώνες, τότε ο αριθμός είναι εντυπωσιακός. Είναι μεγάλη δύναμη το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η αδυναμία του είναι ότι δεν έχει τον τρόπο να πιέσει καταστάσεις, να διεκδικήσει ότι δικαιούται και να δείξει το μέγεθος του κόσμου που εκπροσωπεί, όπως και τη δύναμή του.
Είναι ένας χώρος απαξιωμένος, αφού όλα γίνονται για τις επαγγελματικές κατηγορίες. Είδατε ποτέ σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι στιγμιότυπα από ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ή να φιλοξενηθεί κάποιος παίκτης ή προπονητής να πει τα παράπονά του;
Όποιος είδε, ας το πει και σε μας. Τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια δεν καταδέχτηκαν ποτέ έστω να παρουσιάσουν και ένα ερασιτεχνικό σωματείο, ή να δείξουν έναν τελικό κυπέλλου.
Ακολουθήστε το sportspress.gr στο Facebook και στο Instagram