ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

ADVERTISEMENT

Ο Παναιγιάλειος Γυμναστικός Σύλλογος (Π.Γ.Σ.) είναι αθλητικός ποδοσφαιρικός σύλλογος του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής της Αιγιαλείας στην Αχαΐα, που ιδρύθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 1927.

Ίδρυση

Το λάβαρο του Παναιγιάλειου (1927) τοποθετημένο στα γραφεία του Συλλόγου.

Ο Παναιγιάλειος Γ.Σ. ιδρύθηκε το 1927 από επίλεκτα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Ο πρώτος που εμπνεύστηκε τη δημιουργία του Παναιγιαλείου ήταν ο παλαιστής και ελαιοχρωματιστής Ζήσιμος Λίβας πλαισιωμένος από τους Νίκο Γαρδενιώτη, Γ. Σακελλαρόπουλο, Ηρ. Αναστασόπουλο, Κ. Ηλιόπουλο, Κ. Λυριτζή, Χρ. Παπανδιανό και άλλους.

Άλλα μέλη που βοήθησαν στη δημιουργία του Συλλόγου ήταν ο χημικός Χρήστος Παπαϊωάννου, ο Σωτήρης Λιαρομάτης, ο Ντίνος Τριανταφύλλου και λίγο αργότερα ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, που για πολλά χρόνια ήταν Πρόεδρος πριν και μετά τον πόλεμο στο σπίτι του οποίου στεγάζονταν τα γραφεία του Συλλόγου. Επίτιμος Πρόεδρος της ομάδας διατέλεσε ο Κώστας Κοτζιάς. Τα παιδιά του Ντίνου Τριανταφύλλου, Τριαντάφυλλος και Βασίλης, μετέπειτα συμμετείχαν ενεργά στη διοίκηση του συλλόγου και πέρασαν από την προεδρία. Ο γιος του Ντίνου, Περικλής Τριανταφύλλου, διετέλεσε αντιπρόεδρος της ομάδας επί Α’ Εθνικής και μετέπειτα πρόεδρος της ομάδας του Πανναυπλιακού – Ηρακλή, λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας στο Ναύπλιο, η οποία επί προεδρίας του ανέβηκε Β’ Εθνική.

Μερικοί από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον σύλλογο είναι οι: Πάνος Σουφλής, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, Ιωάννης Σιμονιάν, Αρμενάκ Σιμονιάν, Άγγελος Στεφανίδης, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Αργύρης Αρβανίτης, Ανδρέας Ντούρας, Παύλος Ζαίρας, Ιωάννης Μοσχοχλαίδης, Αρίστος Γκίωνης, Κωνσταντίνος Φούκας, Φώτης Σκλήρης, Δημήτρης Κόλλιας, Κούκας, Νίκος Δαλαμάγκας, Ζαφειρόπουλος, Πάνος Αγγελόπουλος, Στάγιας Πιρπιρής, Μόσχος, Μεντζελόπουλος, Μανουσάκης, Ζουρόπουλος, Κολάης, Αρμένης, Παναγιώτης Μουρίκης, Γκούμας, Σκαρτσίλας, Δεληγιάννης κ.ά.

Μερικοί από τους Προέδρους του Συλλόγου εκείνης της εποχής ήταν και οι: Νίκος Κουγεβετόπουλος, Ανδρέας Κουνινιώτης, Σπήλιος Παναγόπουλος. Αργότερα ακολούθησαν οι: Γ. Καλιμάνης και Αστέριος Μπέλλας.

Οι παίκτες Λάκης Σοφιανός, Μπάμπης Φυλακτός, Χρ. Νικολαίδης, Μπέλλας, Τανίδης, Καλλίσης, Φαράντος, Μαργαρίτης, Μακρής, Χαραλαμπόπουλος, Αρβανίτης, Σταθόπουλος και άλλοι χαρακτηρίστηκαν “Πασάδες του Αιγίου”. Επίσης, την δεκαετία του 1950 ο Παναιγιάλειος πήρε το προσωνύμιο “Μαύρη Θύελλα”, όπου μένει και σήμερα.

Facebook Page

Κατηγορίες
Γ' ΕΘΝΙΚΗ - 4ος ΟΜΙΛΟΣ
Αγωνιστικές Περίοδοι
2021 - 2022
Αρχική

Προπονητής Γκέκας Φάνης

Εθνικότητα
greΕλλάδα
Τρέχουσα ομάδα
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
Ημερομηνία Γέννησης:
23 Μαΐου, 1980
Ηλικία
42

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 4ος ΟΜΙΛΟΣ

sportspress

sportspress

Όλες οι αθλητικές ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο είναι εδώ. Οι δημοσιογράφοι του sportspress.gr, σας παρουσιάζουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε όλα τα σπορ.

Τελευταία Νέα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.